Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Vanredni vozovi zbog utakmice

Preduzeće "Železnice Srbije" uvelo je dva vanredna voza na relaciji Novi Sad - Beograd, na zahtev velikog broja navijača koji danas organizovano dolaze na utakmicu Crvena zvezda - Vojvodina, saopšteno je iz ovog preduzeća.

O ranžirnoj stanici dogodine

Iako se planira da se stara ranžirna stanica pretvori u prostor za kulturnoumetničke sadržaje, pomaka po ovom pitanju neće biti u narednih godinu dana, saznaje Radio 021.

Završena rekonstrukcija pet vrtića

Dogradnja pet vrtića u ulicama Dragiše Brašovana, Save Kovačevića, Janka Čmelika, Antona Urbana i Stojana Novakovića je završena, pa se nakon tehničkog prijema, u ove objekte može očekivati povratak dece, premeštene u druge vrtiće pre početka radova.

Odlaganje radova u centru

Najavljeni radovi na nekoliko prometnih saobraćajnica u centru grada ipak neće početi danas, izjavila je za Radio 021 portparolka Javnog komunalnog preduzeća Put Jelena Stojisavljević.

Manje bodova za upis godine?

Ministarstvo prosvete planira izmenu Zakona o visokom obrazovanju, čime bi se regulisao status studenata koji ne uspeju da očiste sve ispite, što po postojećoj verziji predstavlja uslov za upis u narednu godinu.

Prostorni plan na uvidu

Republička agencija za prostorno planiranje izložila je Nacrt Prostornog plana Republike Srbije na javni uvid.

Najviše budžetskih para za Exit

Na konkursu za sredstva iz gradskog budžeta za kulturu najviše novca su dobili "Exit", Muzička omladina Novog Sada i "Cinema city", saznaje Radio 021.